Imprimeix

Ametista

Ametista

Ametista

És una de les varietats més belles del quars , el seu nom ve del grec i significa "no ebri" pel que des d'antic era emprada per la creença de la seva propietat en contrarestar els efectes de l'embriaguesa.

El quars ametista es presenta en la naturalesa en multitud de formes, una de les mes curioses és en forma de geodes o cavitats buides la part exterior acostuma a estar format per àgata i la part interior és un dens conglomerat de cristalls d'ametista el color violeta li dóna una aparença realment espectacular.

 

Com que aquestes geodes de quars ametista es troben normalment tancades, després de ser extretes de l'interior dels jaciments, són tallades i polides per ser comercialitzades a tot el món. N'hi ha de totes les mides, algunes arriben a mesurar diversos metres d'altura.

 

En alguns casos en el seu interior a més dels vidres d'ametista es troben bells cristalls blancs de calcita, el que els dóna un major valor per la seva raresa.

 

A la nostra botiga de minerals a Barcelona "Cristalljoia" podrà trobar quars ametista en gran varietat d'aplicacions, com penjolls, collarets, arracades, figures, cant rodat, puntes, druses, en brut, llums, boles, geodes ...